esc_attr_e('Preloader','quomodo')

Dienstverlening, Zorg & Welzijn

BEN JE WOONACHTIG IN ROTTERDAM, HEB JE EEN BIJSTANDSUITKERING EN WIL JE LEREN EN WERKEN IN DE ZORG? SCHRIJF JE DAN NU IN VOOR ONS DIENSTVERLENING, ZORG & WELZIJN TRAJECT!

Het Sano Academy Dienstverlening, Zorg & Welzijn traject is een traject op maat, speciaal voor Rotterdammers die in de bijstandsuitkering zitten. Tijdens dit traject word je klaargestoomd om te kunnen werken in de zorg. Ons traject bereidt je goed voor op het werkveld.

Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen zijn: 

 • Anatomie van het menselijk lichaam
 • Meest voorkomende ziektebeelden van cliënten
 • Hoe jij er voor kan zorgen dat iemand zo lang mogelijk zelfstandig kan zijn?
 • Ondersteunen bij wonen en huishouden
 • Ondersteunen bij de persoonlijke verzorging
 • Aanbieden van sociale en recreatieve activiteiten
 • Assisteren bij het begeleiden van groepen

Gedurende het gehele traject is er ruimte gemaakt voor persoonlijke voortgangsgesprekken en coaching. Cursisten zullen met één van onze trainers periodieke voortgangsgesprekken hebben. Hierin wordt de cursusvoortgang (onder andere de resultaten) besproken en zal ook ingegaan worden op persoonlijke strategieën en leerdoelen, zodat zij het traject succesvol voltooien.

Om cursisten goed te kunnen begeleiden naar een afronding, namelijk het behalen van het certificaat, zullen alle lessen in principe fysiek plaatsvinden in de cursusruimte van Sano Academy. Daarbij is er een Learning Management System (LMS) ingericht waarin theorie, opdrachten en toetsen beschikbaar worden gesteld.

Na het behalen van je certificaat kun je gaan werken in een zorg- of een welzijnsinstelling, bij mensen thuis in een verzorgingshuis, in een verpleeghuis of de verstandelijk- of lichamelijk gehandicaptenzorg.

Denk je dat het Dienstverlening, Zorg & Welzijn traject bij jou past?

Meld je dan nu aan via het formulier

Eerstvolgende startdatum

Duur traject

Locatie

Niveau

Studiebelasting

Inclusief

2024

20 – 24 weken

Rotterdam

2

6-8 uur per week

Cursusmateriaal & cursushandleiding

Let op: Het is niet mogelijk om mee te doen met dit traject zonder toestemming van je werkcoach. Het is dus belangrijk dat je altijd je werkcoach op de hoogte stelt van je aanmelding.

  Vul onderstaande gegevens alleen in als je een bijstands- of WW uitkering hebt.

  Dit verwachten wij van jou

  Een open houding, een gezonde dosis motivatie en doorzettingsvermogen! Dat vragen we van jou. Je wilt graag (weer) aan het werk en bent bereid tijd en moeite te steken in de weg daar naar toe.

  Wij zorgen voor

  Een geweldige kans! Een kans op zelfontwikkeling, nieuwe kennis en vaardigheden, leuke collega's en een (nieuwe) plaats op de arbeidsmarkt bij een werkgever die bij je past.

  Het traject en nazorg

  Tijdens het traject wordt je gecoacht, opgeleid en leer je competenties die het gemakkelijker maken om weer aan het werk te gaan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld praktijk-  en sollicitatietraining.